maanantai 28. syyskuuta 2015

Ulkopuuhasteluja: uusi kukkapenkki

Pihalla oli männyn alla kivikko joka on päässyt täysin villiksi. Siinä oli joskus mehitähtiä mutta sittemmin siihen on jäänyt istutetuista kasveista vain sitkeimmät, kuten hopeahärkki ja kaukasianmaksaruoho. Yritän puutarhanhoidolla hieman oikeuttaa täällä asumistani joten päätin muuttaa kivisen rinteen kivellä reunustetuksi penkiksi.


Vaikka tämä pieni rinne onkin villiintynyt, se on kuitenkin keväällä ihan kivan näköinen rehottavine kevätvuohenjuurineen ja esikkoineen. Jätinkin tämän kuvassa olevan alueen pääsääntöisesti koskemattomaksi ja keskityin männyn oikealla puolella olevaan alueeseen. Kaivoin siitä kaikken kasvustolta näyttävän ylös, jättäen aikamoisen montun hiekkamultaseoksella täytettäväksi.


Kiviä ei kuitenkaan ollut niin paljon kuin luulin. Näyttää siltä että niitä on vain joskus kasattu maan päälle.


Ne loppuivatkin kesken penkkiä reunustaessa ...


Käytin askareen loppuunsaamiseksi muutaman autotallin takana vuosikymmeniä pyöriskelleen tiilen. Sekään ei kuitenkaan riittänyt rinteen yläpäähän joten sinne rajaksi tuli ulos heitetyt muratit. Ne eivät ehkä selviä talvea mutta sitten kun ne ovat poissa, keksin niiden tilalle jotain muuta.


Muut kasvit jotka tuohon pääsivät ovat tarhatyräkki (Euphorbia cyparissias), nyppykurjenpolvi (Geranium renardii), karhunjuuri (Meum athamanticum), kaukasianmaksaruoho (Sedum spurium), ja kultalakka (Erysimum sp.). Ajattelin vielä istuttaa tähän ainakin hohtopiikkiputkea (Eryngium giganteum) ja ehkä jotain sipuleita jotain jos jossain näkyy jotain sopivaa halvalla. Jossain ainakin oli napolinlaukkaa ja se vaikuttaa siltä että se saattaisi viihtyä tässä kohdassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti